STOMATOLOGIE

Chirurgie orală


Maseaua de minte este cel de-al treilea molar care erupe pe arcadă în jurul vârstei de 17 – 25 de ani. Aceasta este situată de obicei în cel mai îndepărtat loc de pe maxilar, imediat după ultimul molar. Erupția ei atât de târzie este datorată dezvoltării structurii osoase. Măseaua de minte are nevoie de mult spațiu pentru a erupe, iar arcadele umane se dezvoltă complet abia în preajma maturității.


VREAU O PROGRAMARE

 

Extracția molarului de minte inclus

Molarul de minte inclus poate provoca neplăceri multor persoane: dureri severe, infecții și alte complicații. De multe ori, molarul de minte inclus poate fi depistat doar în urmă unei radiografii. Dacă nu este tratat corespunzător sau extras, molarul de minte inclus duce la apariția chisturilor și, în cele din urmă, a tumorilor. Prin urmare, cu cât tratamentul este amânat mai mult, cu atât va fi mai dificil de tratat, iar probabilitatea de apariție a complicațiilor crește.

Molarul de minte semiinclus poate fi văzut cu ochiul liber. Acesta erupe doar parțial, o mare parte rămânând sub gingie. În cazul molarului de minte semiinclus, există o singură soluție: extracția. În caz contrat pot apărea numeroase neplăceri deloc de neglijat: carii dentare, infecții, chisturi și, în cele din urmă, tumori.

CONTACTEAZĂ-NE

Specialiștii noștri de top așteaptă să te ajute!


VREAU O PROGRAMARE