ESTETICĂ DENTARĂ

Ortodonție


Ortodonţia şi ortopedia dento-facială formează specialitatea de medicină dentară care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei, a rapoartelor dintre cele două maxilare, supravegherea si ghidarea creşterii şi a dezvoltării structurilor dento-faciale, patologia acestora, precum şi terapia anomaliilor dento-maxilare.


VREAU O PROGRAMARE

Ortodonţia este un cuvânt derivat din grecescul „orthos” care în traducere înseamnă a îndrepta si „dontos” care înseamnă dinţi şi reprezintă o specialitate distinctă în cadrul stomatologiei moderne al cărei scop este acela de a îmbunătăţi aspectul, poziţia si funcţionalitatea dinţilor anormal aliniaţi şi de a remodela poziţia oaselor maxilare pentru a reda frumuseţea şi funcţionalitatea danturii dumneavoastre.

Prin ortodonţie trebuie sa înţelegem ideea de dinţi strâmbi sau care nu sunt aliniaţi corect pe care medicul specialist ortodont încearcă să îi alinieze prin intermediul aparatelor ortodontice mobile sau fixe.

Înghesuirile și ocluziile incorecte dentare afectează în timp sănătatea dinților, a gingiilor și a articulației temporo-mandibulare. O masticație deficitară poate avea urmări asupra integrității tubului digestiv. Progresul tehnicii în stomatologie (specializarea ortodontie) permite astăzi corectarea spectaculoasă, fără durere a anomaliilor dento-maxilare. În timpul copilăriei și adolescenței, oasele maxilare cresc și se maturizează, de aceea este mai ușor de modificat poziția dinților în această etapă.

Gutiera ortodontică, de contenție sau de repoziționare

Gutiera dentară de contenție se adresează pacienților care au urmat un tratament ortodontic. Aceasta se recomandă, de regulă, imediat ulterior purtării aparatului dentar și are rolul de a împiedica revenirea dinților în poziția lor inițială. În general, gutierele sunt transparente, dar, la cererea pacientului, se pot executa din folii colorate sau cu diferite modele.

CONTACTEAZĂ-NE

Specialiștii noștri de top așteaptă să te ajute!


VREAU O PROGRAMARE