STOMATOLOGIE

Protetică dentară


Este acea specializare a stomatologiei care are în vedere reconstrucția dentiției pacientului pentru a-i oferi un zâmbet echilibrat estetic și funcțional. Protetica poate implica următoarele funcții în operația de reconstrucție oro-dento-facială: fonația sau sunetele din timpul vorbirii, masticația precum și protejarea maxilo-facială de efectele bruxismului (scrâșnitul din dinți). Prin urmare, protetica dentară îndeplinește un rol complementar și interdisciplinar în medicina dentară.


VREAU O PROGRAMARE

În cabinetul nostru se realizează lucrări executate conform standardelor europene în colaborare cu laboratorul de tehnică dentară . Folosim materiale de cea mai bună calitate. Oferim toată gama de lucrări protetice existente, atât clasice cât şi soluţii moderne de protezare, deosebit de estetice şi comode.

lucrări protetice fixe din ceramică (porţelan) sau compozit - (coroane, punţi dentare) pe suport din aliaje nenobile (Ni-Cr, Cr-Co), aliaje nobile (Au-Pt) sau pe ultramodernul Zirconiu (material alb extrem de dur);

refaceri coronare, ale dinţilor mult distruşi, prin dispozitive corono radiculare metalice din Ni-Cr sau Argint;

lucrări fixe sau mobile pe implant dentar;

proteze mobile:

clasice: din acrilat roz, totale sau parţiale cu croşeţi metalici;

moderne: proteze parţiale flexibile cu croşeţi mucozali roz (TCS - SUA, Flexyplast, Biodentaplast – Bredent, Germania), proteză totală elastică (Polyan – Bredent, Germania), proteze din acrilat roz cu bază moale (Vertex, SUA).

proteze scheletate cu croşeţi turnaţi sau cu sisteme speciale de ancorare (capse, culise, bară cu călăreţi, telescoape, sistem balama);

microproteze unilaterale pe capse (Rhein 83, Italia) sau pe sistem balama (Ancorvis – Bredent, Germania);

faţetări ceramice (porţelan);

tratament de echilibrare ocluzală prin şlefuiri selective, gutiere bruxism;

Coroana dentară este o lucrare protetică ce acoperă în totalitate un bont sau un dinte cu un grad mare de distrucție coronară, reușind astfel să îl salveze, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Coroanele dentare se realizează în laboratorul stomatologic, în urma amprentelor luate pacientului.

Deși medicul stomatolog recomandă protezele mobile doar ca o ultimă soluție, varianta ideală fiind lucrările protetice fixe pe implanturi, totuși stomatologia modernă vine în întâmpinarea pacienților cu mai multe variante moderne de proteze dentare mobile.

Tipuri de lucrări protetice mobile:

Lucrare protetică totală, din acrilat și dinți din compozit.

Lucrare protetică parțială compusă din sei de acrilat, dinți compozit și crosete de sârmă

Lucrare protetică parțială compusă dintr-o sea de acrilat ce susține dinți de compozit, crosete turnate și un sistem special de menținere și stabilitate a protezei pe câmpul protetic (din metal ).

Protezare dentară fixă pe implant

O coroană dentară de implant este etapa finală a procedurii de implantare dentară. Pentru protezarea permanentă pe implanturi, se folosesc următoarele tipuri de coroane dentare: coroane metalo-ceramice, coroane integral ceramice sau coroane din zirconiu. În funcție de tehnica de implantare, densitatea și volumul osos, tipul de implant dentar, există 3 opțiuni pentru sincronizarea protezelor. Prima opțiune este încărcarea imediată pe implant în primele 72 de ore de la operație, dar în acest caz, protezele se efectuează numai cu coroane temporare (de exemplu, din plastic). Celelalte două opțiuni implică lucrări protetice imediat cu coroane permanente – fie la 3-6 săptămâni, fie la 3-6 luni după operație.

CONTACTEAZĂ-NE

Specialiștii noștri de top așteaptă să te ajute!


VREAU O PROGRAMARE