STOMATOLOGIE

Odontoterapie


Odontoterapia restauratoare este acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea cariilor dentare. Caria dentară este cea mai răspândită boală cronică din lume, fiind considerată o problemă majoră de sănătate publică globală. Caria dentară este cauzată de o combinație de factori. Lipsa unei igiene orale corespunzătoare permite bacteriilor din cavitatea bucală să transforme resturile de mâncare în acizi ce atacă smalțul dintelui.


VREAU O PROGRAMARE

Obturația fizionomică (plomba) reprezintă modalitatea de restaurare protetică prin care se redau dintelui cariat fizionomia și funcționalitatea normală/naturală.

Obturații fizionomice din rășini compozite - Materialul compozit utilizat în obturații dentare este format dintr-un amestec de rășini acrilice și particule de sticlă sau cuarț. Microparticulele metalice dau materialului culoare, iar oxizii de titaniu și zirconiu îi conferă opacitate.

Avantajele obturațiilor din rășini compozite:

Avantajul estetic constă în faptul că nuanța compozitului poate fi exact aceeași cu a dintelui obturat.

Materialul de obturație este lipit de dinte prin procedura de bonding dentar, ceea ce îi conferă rezistență în timp, dar are și un alt avantaj major: prin prepararea cavității se îndepărtează mai puțin material decât la obturațiile de amalgam. Bondingul restaurează 85 - 95% din rezistența originală a dintelui.

Rășinile compozite sunt un material versatil și pot fi folosite atât la obturații, cât și la alte tipuri de restaurații dentare.

Compozitul poate fi utilizat anterior și pentru cei din spatele cavității bucale.

Obturațiile sunt realizate în cadru unei singure programări la medicul stomatolog - materialul se întărește în câteva secunde.

Cariile secundare (sub obturație) pot fi depistate mai ușor în cazul materialelor fizionomice.

Ajută medicii să obtureze și cariile foarte mici. În cazul amalgamului medicul așteptă până când leziunea se mărea.

Obturația din rășini compozite poate fi reparată.

CONTACTEAZĂ-NE

Specialiștii noștri de top așteaptă să te ajute!


VREAU O PROGRAMARE